Function

UX Researcher

Organisation

Bol.com

Experience level

Senior

Contract form

Fulltime

Country

The Netherlands

Closing date

Unknown

Application link

Description

Hoe maak jij onze klanten blij?

Bol.com wil het leven van miljoenen klanten elke dag leuker én makkelijker maken. Maar wat is een leuker en makkelijker leven? Het antwoord op die vraag verschilt altijd van klant tot klant en vaak zelfs van moment tot moment. En dus investeren we continu in het verbeteren en relevanter maken van de gebruikerservaring. Niet zozeer door zelf te bedenken waar klanten vrolijk van worden, maar door continu de behoefte van onze klanten te onderzoeken en centraal te stellen binnen het ontwerpproces.

 

Wat je doet als UX Researcher

  • Formuleren, continu fijnslijpen en enthousiast uitdragen van de visie op UX Research
  • Opzetten, uitvoeren en analyseren van (explorerend) klantonderzoek over strategische, UX-gerelateerde onderwerpen
  • Trainen en adviseren van UX Designers in het uitvoeren van klantonderzoeken en user research methodes
  • Inzichten uit onderzoeken vertalen in kansen en hypotheses die je deelt met jouw stakeholders
  • Aanspreekpunt voor UX onderzoek bol.com breed

Als UX Researcher ben je een van de alchemisten in het bol.com UX lab. Hier worden in hoog tempo klantonderzoeken geïnitieerd om de customer experience van onze app en website te optimaliseren. Deze onderzoeken worden door verschillende UX collega’s uitgevoerd. Omdat klanten aan de basis staan van ons succes, willen we nog beter leren waar de behoeftes van de klant liggen. Nu. Maar vooral op de lange termijn.

Welke behoeftes gaan er de komende 3-5 jaar bij online winkelen spelen? Hoe kunnen we met Voice nog beter inspelen op klantbehoeften? Wat doet het feit dat we een platform zijn – we hebben inmiddels zo’n 24k externe partners – met de verwachtingen van klanten ten aanzien van hun customer journey? En waar moeten we op focussen als we de bol.com app en website voor klanten willen perfectioneren? Dat zijn ‘maar’ een paar vragen die je onderzoekt en (hopelijk) beantwoordt. Daarnaast train en coach je de UX designers, zodat ze de nieuwste UX research inzichten begrijpen en kunnen toepassen. Jij bent dé inspirator. Goed om te weten: dit is een nieuwe rol die je zelf grotendeels kunt vormgeven aan de hand van jouw visie. Je werkt nauw samen met multidisciplinaire teams van designers, product owners en business analisten. Experimenteren en hypothese-gedreven werken zijn bij bol.com de regel. Jij hebt hier als UX Researcher een cruciale rol in door de inzichten uit jouw onderzoeken te vertalen naar hypotheses.

Share this article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *